Foto: Halvard Kr. Toften

Nyttig og viktig

Klær og utstyr for turen
Dronningruta krever ikke utstyr utover det vanlige, men det er lurt med gode fjellsko og vindtett jakke, da det nordnorske været kan være vått og vindfullt.

Det er ikke mulighet for å fylle vann underveis, så ta med rikelig med drikkevann hjemmefra i tillegg til nistepakke for å holde blodsukkeret oppe. Det siste man ønsker er en gretten turdeltaker som ikke får nyte naturopplevelsen til det fulle!

Hold stien rein!
Ta vare på naturområdene vi er så heldige å kunne benytte oss av, og legg ikke igjen spor etter deg. Husk derfor å ta med all søppel med deg. Det finnes søppelbokser ved begge destinasjoner.

Nyttige telefonnummer
Vær oppmerksom på at utvalgte eller store deler av turen er uten mobildekning. Dette avhenger spesielt av hvilket mobilnett din mobiloperatør benytter. Derfor er det lurt å ta generelle forhåndsregler og ikke gjøre seg avhengig av mobiltelefonen på tur.
Nyttige telefonnummer kan være Politi 112 og Legevakt 116 117.

Dekningskart for Telenor og Telia.

Turleder
Det er også mulig å leie turleder dersom du ønsker at en lokalkjent skal vise vei. Ta kontakt med Visit Vesterålen, Vesterålen Turlag eller Øksnes kulturkontor.